Fiskelasagne

Fiskelasagne

60+ min
Lækker frisk fiskelasagne med masser af grøntsager. Det gør den traditionelle lasagne med fisk lettere, så den også er velegnet på terrassen på de varme dage.
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskelasagne/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Svits porrer og hvidløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt spinat, gulerødder, koriander, salt og peber og smag til.
  • Dryp torskestykkerne med citronsaft og drys med salt.
  • Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm).
  • Start med ¼ grøntsagsblanding, fisk og sauce. Fortsæt med ⅓ af lasagnepladerne og igen grøntsager, fisk og sauce - gentag to gange. Slut med lidt grøntsagsblanding og sauce. Slut med lidt grøntsagsblanding og sauce.
  • Drys med rasp og bag lasagnen midt i ovnen ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn. Grill til sidst 3-5 min. og lad fiskelasagnen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min.
Tomatsalat
  • Pluk og fordel imens spinatbladene i et stort fad. Halver tomaterne og fordel dem på spinaten sammen med rødløg og hvidløg.
  • Dryp med citronsaft, drys med salt og peber og server tomatsalaten til fiskelasagnen.

I stedet for torsk kan du bruge mørksej eller laks.

Energiindhold for hele retten:

9913 kJ / 2369 kcal

Næringsindhold pr. 100g

359 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 25,8 % 5,4 g
Kulhydrat: 45,2 % 9,5 g
Fedt: 29 % 2,8 g
Mere inspiration

Du kan lave din egen mælkesauce.

Mælkesauce
15 min
Mælkesauce
(33)
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

20 g Smør
3 Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
2 Store finthakkede fed hvidløg
2 dl Grøntsagsbouillon
300 g Optøet frossen helbladet spinat
3 Gulerødder i små tern (ca. 200 g)
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Torskefilet uden skind i tynde strimler (2-3 mm)
3 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
½ liter Mælkesauce
9 Lasagneplader
1 dl Rasp
Tomatsalat
50 g Optøet frossen helbladet spinat
300 g Cherrytomater
1 Rødløg i tynde både (ca. 100 g)
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber