Fiskesuppe med torsk, laks og rejer

45 min
Arbejdstid: 15 min
Fiskesuppe med torsk, laks og rejer

Prøv denne lækre fiskegryde med safran. Den toppes med frisk avocado.

Ingredienser

1½ dl Vand
¼ tsk Groft salt
1 dl Løse ris, parboiled (ca. 1 dl)

Fiskegryde

25 g Smør
1 Grofthakket løg
1 tsk Safran
3 dl Grøntsagsbouillon
1 dl Tør hvidvin
250 g Broccoli i små buketter
200 g Torskefilet i mindre stykker
200 g Laksefilet i mindre stykker
¼ liter Piskefløde eller madlavningsfløde
100 g Rejer
150 g Sukkerærter
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Modne avocadoer i mindre stykker

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog risene ved jævn varme og under låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg i ca. 12 min. og hold dem varme.

Fiskegryde

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en tykbundet gryde.
  • Svits løg og safran i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og vin og bring det i kog.
  • Tilsæt broccoli og lad det koge i ca. 2 min.
  • Tilsæt rå fisk og fløde og bring retten i kog under forsigtig omrøring.
  • Tilsæt rejer, ris, sukkerærter, salt og peber.
  • Varm det godt igennem og smag til.
  • Server fiskegryden med avocado på toppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11261 kJ / 2691 kcal

Næringsindhold pr. 100g

557 kJ / 133 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 19 % 6,2 g
Kulhydrat: 15,8 % 5,2 g
Fedt: 63,9 % 9,6 g
Alkohol: 1,3 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskesuppe-med-torsk-laks-og-rejer/