Fjæsing og sauterede tomater

Fjæsing og sauterede tomater

30 min
Let og lækker fiskeret - for enhver smag.

Sådan gør du

  • Skrab fiskeskindet for skæl og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og tør dem. Rids skindet 3-4 steder på tværs med en skarp kniv.
Sauterede tomater
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Skub løgene lidt til side i panden og tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber. Svits i yderligere ca. 1 min., vend merian i grøntsagerne og smag til.
  • Pensl imens en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Drys fjæsingfileternes kødside med salt og peber. Grill fileterne på skindsiden i 4-5 min. - pres dem mod grillpanden, evt. med en træspatel. Tag straks den grillede fisk af panden - så den ikke brænder fast.
Tip
  • I stedet for fjæsingfileter kan man bruge rødfiske- eller knurhanefileter, begge med skind.
Energiindhold for hele retten:

6949 kJ / 1661 kcal

Næringsindhold pr. 100g

307 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 33,2 % 6 g
Kulhydrat: 38,3 % 6,9 g
Fedt: 28,5 % 2,4 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

4 Fjæsingfileter med skind (ca. 600 g)
Sauterede tomater
50 g Smør
4 Rødløg i både (ca. 200 g)
400 g Cocktailtomater i halve
3 Små fed hvidløg i tynde skiver
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Grofthakkede merianblade
½ tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg Skrabede nye kartofler - koges
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk