Quinoa-tabbouleh med bagt laks
30 min
•
Tabbouleh, den skønne arabiske salat, bliver normalt lavet af couscous. Her har vi valgt at lave en variation med quinoa. Den knaser dejligt og har en flot rød farve. Hertil bagt laks - saftig og lækker.
Ingredienser
Tabbouleh
260 g
Rød quinoa (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
6 dl
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Grøn dressing
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
1 dl
Blade af bredbladet persille
|
|
3 spsk
Mynteblade
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
4
Skind- og benfri laksefileter
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tabbouleh, fortsat
1
Agurk i små tern (ca. 300 g)
|
|
---|---|
250 g
Cherrytomater i små tern
|
|
75 g
Soltørrede abrikoser i strimler
|
|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
3 spsk
Hakkede mynteblade
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Tabbouleh
Grøn dressing
Tabbouleh, fortsat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9983 kJ / 2386 kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 26,5 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 37,1 % | 9,6 g |
Fedt: | 36,4 % | 4,3 g |