Pandebrød

Pandebrød

1 time
Fryseegnet
Pandebrød er virkelig nemme og hurtige brød. Prøv denne opskrift på pandebrød, som ikke skal hæve - bare bages/steges direkte på panden. Bag brødene lige så hurtigt som du kan spise dem - eller hold dem lune ,til de skal nydes. Fyld dem med dit yndlingsfyld, spis dem med det samme - eller tag dem med.
https://www.arla.dk/opskrifter/pandebrod/

Sådan gør du

  • Bland rugmel, bagepulver, sukker, salt og hvedemel i en skål (hold lidt hvedemel tilbage). Tilsæt mælk og slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i 6 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter).
  • Smelt lidt af smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter). Læg en dejplade i panden og bag den ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side.
  • Bag de sidste dejplader på samme måde.
  • Pak efterhånden brødene ind i alufolie så de holder sig varme og bløde. Server brødene lune.

Dejen kan også bruges til tynde, sprøde brød. Del dejen i 24 portioner og rul dem ud til meget tynde dejplader (ca. 14 cm i diameter). Læg dejpladerne på plader med bagepapir og pensl dem med ca. 50 g smeltet smør. Bag brødene øverst, i midten og nederst i ovnen i 12-15 min. ved 200° - varmluft. Server de lune, sprøde brød som snacks.

Pandebrødene kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

5468 kJ / 1307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

924 kJ / 221 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 10,6 % 5,8 g
Kulhydrat: 71,2 % 38,6 g
Fedt: 18,2 % 4,6 g
Mere inspiration

Brug pandebrødene til hjemmelavet shawarma.

Shawarma
45 min
Shawarma
(22)

Ingredienser

50 g Rugmel (ca. 1 dl)
2½ tsk Bagepulver
½ tsk Sukker
1 tsk Groft salt
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
¼ liter Mælk
25 g Smør - til bagning