Flamberede bananer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Med opskriften på flamberede bananer kan du servere en velsmagende dessert der imponerer til festen. Søde bananer, syrlig appelsin- og citronsaft i samspil med cognac giver en dessert som behager ganen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skrællede bananer
  • 50 g smør
  • 50 g smuttede, flækkede mandler
  • 3 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl cognac eller rom

Tilbehør:

Sådan gør du

Sådan gør du

Del bananerne på langs. Lad smørret gyldne i en pande og rist bananerne 2-3 min. på hver side. Drys mandlerne over bananerne. Bland skal og saft af appelsin og citron med sukker. Hæld blandingen over bananerne og lad retten koge ved svag varme, 2-3 min. Varm cognacen op. Hæld den over bananerne ved serveringen og flamber.

Tip

Flambering kan udelades.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 7 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux fx. sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til banan