Flamberede bananer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Med opskriften på flamberede bananer kan du servere en velsmagende dessert der imponerer til festen. Søde bananer, syrlig appelsin- og citronsaft i samspil med cognac giver en dessert som behager ganen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skrællede bananer
  • 50 g smør
  • 50 g smuttede, flækkede mandler
  • 3 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl cognac eller rom

Tilbehør:

Sådan gør du

Sådan gør du

Del bananerne på langs. Lad smørret gyldne i en pande og rist bananerne 2-3 min. på hver side. Drys mandlerne over bananerne. Bland skal og saft af appelsin og citron med sukker. Hæld blandingen over bananerne og lad retten koge ved svag varme, 2-3 min. Varm cognacen op. Hæld den over bananerne ved serveringen og flamber.

Tip

Flambering kan udelades.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux fx. sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til banan