Flamberede bananer
30 min

Flamberede bananer

Med opskriften på flamberede bananer kan du servere en velsmagende dessert der imponerer til festen. Søde bananer, syrlig appelsin- og citronsaft i samspil med cognac giver en dessert som behager ganen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flamberede bananer

Med opskriften på flamberede bananer kan du servere en velsmagende dessert der imponerer til festen. Søde bananer, syrlig appelsin- og citronsaft i samspil med cognac giver en dessert som behager ganen.

Antal portioner
  • 4 skrællede bananer
  • 50 g smør
  • 50 g smuttede, flækkede mandler
  • 3 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk sukker
  • ½ dl cognac eller rom

Tilbehør:

Fremgangsmåde:

Del bananerne på langs. Lad smørret gyldne i en pande og rist bananerne 2-3 min. på hver side. Drys mandlerne over bananerne. Bland skal og saft af appelsin og citron med sukker. Hæld blandingen over bananerne og lad retten koge ved svag varme, 2-3 min. Varm cognacen op. Hæld den over bananerne ved serveringen og flamber.

Tip

Flambering kan udelades.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 7 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux fx. sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til banan