Flødekræmmerhuse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Sprøde kakaokræmmerhuse med flødeskum og knuste brændte mandler.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

Kræmmerhuse

  • 75 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 æg
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk kakaopulver

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Kræmmerhuse

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtig mel og kakao i. Smør 1 spsk dej tyndt ud i en rund kage på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 12 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud én ad gangen. Form dem til kræmmerhuse - stil dem med spidsen ned i små snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Bag resten af kagerne.

Ved serveringen

Fyld kræmmerhusene med flødeskum og pynt med de knuste brændte mandler. Stil dem i glas eller i en skål fyldt med sukker så de ikke vælter. Server straks.

Tip

Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.

Bagetid

Ca. 4-5 min. ved 200°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 74 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: