Focaccia

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(153 vurderinger)

60+ min

Focaccia kan også laves med fx oliven, rødløg eller ost.

Ingredienser

16 stykker pr. brød

Antal portioner

  • 2 spsk olivenolie
  • 550 g hvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g gær
  • 4 dl vand (lillefingervarmt)

Fyld

  • 50 g smør - stuetempereret
  • 3 små fed hvidløg
  • 2 spsk friske rosmarinblade,timian eller oregano

Pensling

  • vand

Pynt

  • 1½ spsk havsalt, fx læsø sydesalt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom olivenolie, mel, salt og gær delt i mindre stykker i køkkenmaskinens skål eller i et dejfad. Tilsæt vandet. Ælt dejen i maskinen i ca. 5 min. eller i hånden i ca. 10 min. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 40 min.

Hak hvidløgsfedene fint og rør disse sammen med krydderurterne i smørret. Kom den hævede dej i en oliesmurt bradepande (ca. 30 x 40 cm). Bred dejen ud med melede hænder. Lav små huller i dejen og fordel kryddersmørret i disse. Lad dejen efterhæve ca. 20 minutter.

Pensl med lidt koldt vand og drys saltet ud over dejen. Bag midt i ovnen.

Tip

I stedet for kryddersmør kan der trykkes sorte oliven i dejen, strø 2 skivede, smørstegte rødløg og 100 g smuldret salatost over dejen, inden focacciaen bages.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: