Nem fødselsdagskringle

Nem fødselsdagskringle

60+ min
En lækker variant af en klassisk fødselsdagskringle og så er den nem at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/nem-fodselsdagskringle/

Sådan gør du

Dej
  • Lun mælken og opløs gæren heri.
  • Rør æg, sukker og salt i væsken.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen sammen til en blød og smidig dej. Lad den hæve tildækket i ca. ½ time.
Creme
  • Pisk 2 dl vaniljesauce med maizena og æg og varm op ved lav varme og under piskning til en jævn creme.
  • Lad cremen koge igennem ca. 1 minut og afkøl den.
  • Slå dejen ned og rul den ud til et langt "bånd", ca. 75 cm langt og 15 cm bredt.
  • Fordel vaniljecreme og rosiner herpå.
  • Rul dejen sammen som en tynd roulade på den lange led. Form rouladen til en kringle og læg den på en plade med bagepapir.
  • Skær en dyb revne i kringlen hele vejen rundt, så fyldet kan flyde lidt ud. Lad kringlen hvile ca. 15 min.
  • Pensl dejen med æg. Drys med perlesukker og mandelflager.
  • Bag kringlen midt i ovnen 15-20 min. ved 200°.
  • Server kringlen lun med resten af den kolde vaniljesauce i en lille kande ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

11936 kJ / 2853 kcal

Næringsindhold pr. 100g

917 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,4 % 5,6 g
Kulhydrat: 68,2 % 36,7 g
Fedt: 21,4 % 5,3 g
Mere inspiration

Her er den klassiske kringle med remonce fyld - lækkerier!

Kringle
60+ min
Kringle
(53)

Ingredienser

Dej
1½ dl Mælk
25 g Gær
1 Æg
2 spsk Sukker
1 Nip fint salt
400 g Hvedemel ( ca. 6¾ dl)
Creme
2 dl Vaniljesauce
1 spsk Majsmel
½ Æg
1½ dl Rosiner
Pensling
½ Sammenpisket æg
Pynt
Mandelflager
Perlesukker
3 dl Kold vaniljesauce