Fondant

30 min
Arbejdstid: 30 min
Fondant

Fondant er perfekt til at overtrække kager. Prøv denne hejmmelavede fondant næste gang du skal overtrække en festkage.

Ingredienser

100 g Hvide skumfiduser
1 spsk Rapsolie
Blå eller rød pastafarve
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
Flormelis

Sådan gør du

  • Kom skumfiduser, olie og pastafarve i en skål af glas eller metal. Sæt skålen i et vandbad og varm blandingen ved svag varme i ca. 10 min. til alle skumfiduser er smeltet.
  • Rør med en dejkrog flormelis i blandingen lidt efter lidt. Rør til fondanten er sej og ikke længere klistrer.
  • Ælt fondanten godt igennem på køkkenbordet - den skal have konsistens som modellervoks og må ikke blive for tør.
  • Kom lidt flormelis på køkkenbordet og rul fondanten ud til en cirkel (ca. 35 cm i diameter, hvis den skal dække en lagkage, ca. 22 cm i diameter ).
  • Læg fondanten over lagkagen og skær den til.

Læg fondantmassen i en tætsluttende plastikpose og opbevar den ved stuetemperatur til den skal bruges. Varm fondanten et par sekunder i mikroovnen, hvis den er blevet for hård.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5305 kJ / 1268 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1689 kJ / 404 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 0,6 % 0,6 g
Kulhydrat: 89,6 % 89 g
Fedt: 9,8 % 4,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fondant/