Salat med grillede grønne asparges og stenbiderrogn
                                
                                     30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  30 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        
    Der er både sej og stenbiderrogn i salaten her, der får farve, smag og sprødhed fra de grillede grønne asparges.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Vand
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    500 g
                                                Lyssejfilet uden skind
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¾ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Purløgsdressing
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Fraiche
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Fintklippet purløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Grillede grønne asparges
| 
                                     
                                            
                                                    750 g
                                                Grønne asparges
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 tsk
                                                Rapsolie
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Havsalt
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    ½
                                                Avocado i små tern (ca. 100 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Friskpresset limesaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Rensede babyspinatblade
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Saltet, renset stenbiderrogn, lakserogn eller ørredrogn
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Limefrugt i både
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                4 tykke skiver grillet speltbrød (ca. 300 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Purløgsdressing
Grillede grønne asparges
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g | 
| Protein: | 7 g | 
| Fedt: | 2,4 g | 
| Kulhydrat: | 8,1 g | 
            Relateret video
            Sådan klargør du asparges
            
    Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.