Forret med wontons

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Wontons stammer fra Kina. Det er små kogte, friturestegte eller bagte dejpakker med fyld.

Ingredienser

Antal portioner

Dip

  • ½ spsk akaciehonning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 25 g finthakkede peanuts
  • ¼ tsk fint salt

Kogelage

  • ½ liter vand
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • 8 rå tigerrejer med halevifte
  • 8 rå kammuslinger, evt. i halve

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak ost og oliven groft. Bland ost, oliven og peanuts. Læg ca. 1½ tsk ostefyld på hvert stykke wontondej. Pensl kanterne med æggehvide og luk dejen om fyldet til små trekantede pakker. Pres forsigtigt kanterne sammen med en gaffel. Læg pakkerne på en plade med bagepapir. Bland olie og honning og pensl wontonpakkerne. Bag dem midt i ovnen.

Dip

Bland honning, olie, limesaft, peanuts og salt. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kogelage

Bring vand tilsat limesaft og salt i kog i en sauterpande. Tilsæt rejer og muslinger og bring atter vandet i kog under låg. Tag panden af varmen og lad rejer og muslinger trække, stadig under låg, i ca. 5 min. Løft skaldyrene op af kogelagen med en hulske. Anret dem på tallerkener sammen med de lune wontons og limebåde. Server dippen i små skåle på tallerkenerne, eller i en skål ved siden af.

Tip

Fjern evt., med en lille, spids kniv, den sorte tarm fra rejerne.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Xarel-lo, parelada, chardonnay, pinot noir Penedés, Spanien

Halvtør, mousserende vin fx en cava semi secco Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rejer