Fougasse
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Fougasse er et fransk fladbrød med oprindelse i Provence. Fougasse er den franske pendant til det italienske focaccia brød. Et fransk brød består typisk af gær, vand, mel og salt, hvilket også er basisingredienserne i fougasse. Fougasse er ofte krydret med krydderurter, salt, oliven eller ost. Fougasse er kendetegnet ved dens elegante udformning og den lækre sprøde skorpe.
Ingredienser
Dej
|
12 g
Gær
|
|
|---|---|
|
4½ dl
Vand
|
|
|
550 g
Hvedemel
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Salt
|
Sådan gør du
Dej
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan tilsætte 100 g hakkede oliven til dejen - og du får et skønt aromatisk fougasse. Du kan også tilsætte friske hakkede krydderurter eller revet ost i dejen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
811 kJ / 194 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g |
| Protein: | 4,6 g |
| Fedt: | 2,2 g |
| Kulhydrat: | 38,3 g |