Fougasse

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Fougasse

Fougasse er et fransk fladbrød med oprindelse i Provence. Fougasse er den franske pendant til det italienske focaccia brød. Et fransk brød består typisk af gær, vand, mel og salt, hvilket også er basisingredienserne i fougasse. Fougasse er ofte krydret med krydderurter, salt, oliven eller ost. Fougasse er kendetegnet ved dens elegante udformning og den lækre sprøde skorpe.

Ingredienser

Dej

12 g Gær
4½ dl Vand
550 g Hvedemel
1 spsk Olivenolie
1 spsk Salt

Sådan gør du

Dej

  • Rør gær ud i vandet i en røreskål.
  • Tilsæt mel og rør dejen sammen - til den lige har samlet sig. Lad dejen hvile i ½ time.
  • Tilsæt olie og salt og ælt dejen i ca. 10 min. Lad dejen hæve i 1½ time.
  • Tænd ovnen og sæt en bageplade, pizzasten eller bagestål til opvarmning i ovnen.
  • Kom dejen ud på bordet og del den i 4 små eller 2 større portioner.
  • Form hvert brød ved at trække dejen til en trekantet form. Skær hul i midten af dejen - så hullet går fra ca. 2 cm top og bund.
  • Skær fire huller skrå på hver side af midten - med ca. 2 cm afstand fra hullet i midten og kanterne.
  • Løft forsigtigt dejen over på en opvarmet bageplade, pizzasten eller et bagestål.
  • Bag brødene midt i ovnen ca. 15 min. ved 250° - varmluft - til de er sprøde.

Du kan tilsætte 100 g hakkede oliven til dejen - og du får et skønt aromatisk fougasse. Du kan også tilsætte friske hakkede krydderurter eller revet ost i dejen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8482 kJ / 2027 kcal

Næringsindhold pr. 100g

813 kJ / 194 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 9,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 80,1 % 38,3 g
Fedt: 10,2 % 2,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fougasse/