Fragilitékage
1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
Skøn og luftig dessert, der smager af mere...
Ingredienser
Smør - smeltet
|
|
---|---|
Hvedemel
|
2
Æggehvider
|
|
---|---|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
2
Æggeblommer
|
|
---|---|
125 g
Blødt smør
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1 dl
Mælk
|
|
1 dl
Hvedemel
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
150 g
Hakkede smuttede mandler
|
Creme
2 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 dl
Yoghurt 10%
|
|
2 spsk
Friskpresset appelsinsaft, cognac, appelsinlikør eller anden spiritus
|
Sådan gør du
Creme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bage bunden, dagen før. Opbevar den i en lukket frysepose på et stykke stift karton. Læg først cremen imellem lige før serveringen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1465 kJ / 350 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,9 g |
Protein: | 5,8 g |
Fedt: | 26,5 g |
Kulhydrat: | 22,7 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
