Fragilitékage

1 time
Fryseegnet
Fragilitékage

Skøn og luftig dessert, der smager af mere...

Ingredienser

Smør - smeltet
Hvedemel
2 Æggehvider
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 Æggeblommer
125 g Blødt smør
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Mælk
1 dl Hvedemel
2 tsk Bagepulver
150 g Hakkede smuttede mandler

Creme

2 dl Piskefløde
1 dl Yoghurt 10%
2 spsk Friskpresset appelsinsaft, cognac, appelsinlikør eller anden spiritus

Sådan gør du

  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Pensl det med smør og sigt mel henover.
  • Pisk æggehviderne næsten stive sammen med vaniljekorn. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk til en sej marengs.
  • Pisk i en anden skål æggeblommer, smør og sukker lyst og cremet. Rør mælken i blandingen. Bland mel og bagepulver og sigt det i. Vend det forsigtigt sammen. Smør dejen ud på bagepapiret (ca. 25 x 50 cm), brug fx en varm paletkniv. Fordel forsigtigt marengsen på dejen, brug en fugtig paletkniv. Drys med de hakkede mandler og bag kagen midt i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad den køle af på en bagerist. Del den på midten (ca. 25 x 25 cm).

Creme

  • Pisk fløde og yoghurt sammen til en let creme. Læg bundene sammen med cremen og skær den i små snitter med en skarp kniv. Server til kaffen eller med et glas kold portvin.

Du kan bage bunden, dagen før. Opbevar den i en lukket frysepose på et stykke stift karton. Læg først cremen imellem lige før serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15141 kJ / 3619 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1466 kJ / 350 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 6,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 26,4 % 22,7 g
Fedt: 66,9 % 26,5 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fragilitekage/