Fransk galette med cremefraiche

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Galetten består af en gærdej smurt med cremefraiche, appelsinskal og perlesukker. Serveres lun til te eller på et brunchbord.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 spsk sukker
  • ½ dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)

Fyld:

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør smørret blødt med æg, salt og sukker med en grydeske. Lun kærnemælken let og udrør gæren heri. Hæld væsken i dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt til sidst dejen let på bordet - den skal være blød, men ikke klistret. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Ælt dejen igennem og tag ca. en femtedel fra til kant. Udrul resten til en dejplade. Rul den lille klump dej til en pølse, der skal danne kant. Pres kanten godt fast omkring kagebunden. Smør galetten med cremefraiche. Bland appelsinskal og perlesukker og drys det over galetten. Læg den på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen.

Serveres lun til te eller på et brunchbord.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag