Frikadeller med løgsauce
1 timer

Frikadeller med løgsauce

En gammel klassiker, som vil bringe skønne 80'er minder frem.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadeller med løgsauce

En gammel klassiker, som vil bringe skønne 80'er minder frem.

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • 20 g smør

Løgsauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 600 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Rør kødet med salt. Kom løg, peber og æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør mel i. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Form med en ske 12 små frikadeller og steg dem i gyldent fedtstof i en pande, ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt). Tag frikadellerne af panden og hold dem varme.

Løgsauce

Kom løget i panden og svits det i ca. 1 min. Tilsæt vand og kog blandingen i ca. ½ min. Tilsæt hvid mælkesauce. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt kulør, salt og peber. Smag saucen til og server straks i en varm sauceskål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 31 %
Print