Frikadeller med løgsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

1 timer

En gammel klassiker, som vil bringe skønne 80'er minder frem.

Ingredienser

Antal portioner

Frikadeller

  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • 20 g smør

Løgsauce

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 600 g dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Frikadeller

Rør kødet med salt. Kom løg, peber og æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Rør mel i. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Form med en ske 12 små frikadeller og steg dem i gyldent fedtstof i en pande, ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt). Tag frikadellerne af panden og hold dem varme.

Løgsauce

Kom løget i panden og svits det i ca. 1 min. Tilsæt vand og kog blandingen i ca. ½ min. Tilsæt hvid mælkesauce. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt kulør, salt og peber. Smag saucen til og server straks i en varm sauceskål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: