Frisk blomkålssalat med lime og blåbær

Frisk blomkålssalat med lime og blåbær

30 min
Sprød salat af frisk blomkål, knasende græskarkerner og søde bær med et tvist af syre. Lækkert tilbehør til alverdens retter!

Sådan gør du

  • Bland fløde, limesaft, salt og peber sammen. Stil det tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
  • Rist græskarkernerne i en pande ved kraftig varme i ca. 1 min. under omrøring. Rist i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld kernerne i en skål.
  • Skær blomkålen i tynde skive (brug evt. et mandolinjern). Anret blomkålen i et stort fad og mariner blomkålsskiverne i flødedressingen. Drys med blåbær, limeskal, koriander og græskarkerner.

Brug broccoli som et alternativ til blomkålen for at give lidt mere farve til salaten.

Energiindhold for hele retten:

2917 kJ / 697 kcal

Næringsindhold pr. 100g

515 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 12 % 3,6 g
Kulhydrat: 13,6 % 4,1 g
Fedt: 74,4 % 10,4 g

Ingredienser

1 dl Piskefløde
4 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
¼ tsk Friskkværnet peber
40 g Græskarkerner
300 g Blomkål
100 g Friske blåbær
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Frisk koriander