Spidskommen giver smag af couscous'ens hjemland - og berettiger til at opskriften hedder blomkålscouscous. Du kan få en mere nordisk smag ved at undlade spidskommen - eller du kan smage til med fx paprika eller garammasala - der er frit valg på alle hylder.
1037 kJ / 248 kcal
220 kJ / 53 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 14,8 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 22,9 % | 3 g |
Fedt: | 62,3 % | 3,7 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt og hurtigt laver blomkålsris.
3 spsk
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
½
Renset blomkål med stok og blade (ca. 400 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
Friskkværnet peber
|
Rød skovsyre eller dild
|
---|