Blomkålscouscous
30 min
•
Blomkålscouscous er dejligt tilbehør af finthakket rå blomkål – også stok og blade – der bliver krydret med spidskommen og vendt i citronfløde. Blomkålscouscous smager herligt til stegt andebryst, frikadeller eller grillede kyllingefileter - men kan også nydes. som den er til en let frokost.
Ingredienser
Citronfløde
3 spsk
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
Blomkålscouscous
½
Renset blomkål med stok og blade (ca. 400 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Rød skovsyre eller dild
|
---|
Sådan gør du
Citronfløde
Blomkålscouscous
Spidskommen giver smag af couscous'ens hjemland - og berettiger til at opskriften hedder blomkålscouscous. Du kan få en mere nordisk smag ved at undlade spidskommen - eller du kan smage til med fx paprika eller garammasala - der er frit valg på alle hylder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1037 kJ / 248 kcal
Næringsindhold pr. 100g
220 kJ / 53 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 14,8 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 22,9 % | 3 g |
Fedt: | 62,3 % | 3,7 g |
Relateret video
Sådan laver du blomkålsris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt og hurtigt laver blomkålsris.