Blomkålscouscous

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

30 min

Dejligt tilbehør af finthakket rå blomkål – også stok og blade – der bliver krydret med spidskommen og vendt i citronfløde. Smager herligt til stegt andebryst, frikadeller eller grillede kyllingefileter.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ renset blomkål med stok og blade (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • friskkværnet peber

Pynt

  • rød skovsyre eller dild

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland fløde og citronsaft i en skål og lad det stå et øjeblik, så fløden tykner.

Skær blomkålen, både stok, blade og kål, i grove stykker og hak dem i en foodprocessor – tag kun små portioner ad gangen, ellers bliver kålen hakket for fint. Den hakkede blomkål skal have konsistens som løse ris.

Kom kålen i en skål og bland den godt med salt, spidskommen og peber. Vend til sidst citronfløden i salaten og smag til. Anret blomkålscouscousen i en skål.

Sådan laver du blomkålsris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 63 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: