Frokosttærte

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Frokosttærte

Skøn frokosttærte med fyld af gulerødder og porrer.

Ingredienser

Dej

175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
1 spsk Frisk timian
¼ tsk Fint salt
100 g Koldt smør
1½ spsk Vand

Gulerods-porrefyld

25 g Smør
4 Gulerødder i tynde skiver
1 Grofthakket porre
2 Æg
1½ dl Mælk
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Ristede pinjekerner

Sådan gør du

Dej

  • Bland mel, timianblade og salt i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
  • Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side.
  • Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Forbag bunden midt i ovnen ca. 18 min. ved 200°.

Gulerods-porrefyld

  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits gulerødder og porre i ca. 3 min.
  • Rør æg og mælk sammen i en skål.
  • Tilsæt ost, salt, peber og de svitsede grøntsager.
  • Fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen ca. 40 min. ved 200°.
  • Drys med pinjekerner og server tærten lun eller kold.

Du kan sagtens anvende en færdigkøbt tærtedej - på de travle hverdage. Server evt. frokosttærten med grøn salat og olie-eddikedressing.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9981 kJ / 2386 kcal

Næringsindhold pr. 100g

845 kJ / 202 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 11,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 28,3 % 14,1 g
Fedt: 60,4 % 13,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/frokosttarte/