Frokosttærte
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Skøn frokosttærte med fyld af gulerødder og porrer.
Ingredienser
Dej
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
1 spsk
Frisk timian
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
1½ spsk
Vand
|
Gulerods-porrefyld
25 g
Smør
|
|
---|---|
4
Gulerødder i tynde skiver
|
|
1
Grofthakket porre
|
|
2
Æg
|
|
1½ dl
Mælk
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2 spsk
Ristede pinjekerner
|
---|
Sådan gør du
Dej
Gulerods-porrefyld
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens anvende en færdigkøbt tærtedej - på de travle hverdage. Server evt. frokosttærten med grøn salat og olie-eddikedressing.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
846 kJ / 202 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,7 g |
Protein: | 5,6 g |
Fedt: | 13,8 g |
Kulhydrat: | 14,1 g |
