Fromage med brombær og makroner

Fromage med brombær og makroner

60+ min
Fromage er en af de gamle klassikere som stadig går sin sejrsgang på dessertbordet - her i en luftig version med brombær og makroner.

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk yoghurten sammen med vanilje og resten af sukkeret, fx med en håndmixer.
  • Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum. Vend yoghurt og flødeskum godt sammen og smag til.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den over vandbad og afkøl den med lidt af fromageblandingen og rør det i resten.
  • Hæld fromagen i en sprøjtepose med en stor, flad tylle. Fordel godt halvdelen af fromagen i bunden af 6 glas.
  • Fordel godt halvdelen af brombærrene og halvdelen de knuste makroner i glassene - gem resten af brombærrene og makronerne til pynt.
  • Fordel resten af fromagen i de 6 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer.
  • Pynt med brombær, makroner og rød skovsyre og server.
Velbekomme!
Tips

Hvis du laver fromagen dagen før, kan du undlade 1 blad husblas. Du kan også lave fromagen med jordbær, hindbær eller blandede friske bær alt efter sæson.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10312 kJ / 2465 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1032 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,7 % 3,5 g
Kulhydrat: 15 % 9,1 g
Fedt: 79,3 % 22,1 g

Ingredienser

Husblas
2 blade
Vaniljestænger
2
Sukker
3 spsk
2 dl
½ liter
Skyllede brombær
200 g
Groftknuste makroner
50 g
Pynt
Rød skovsyre