Frugt- og nøddekage med kanelfrosting
Fryseegnet
•
Dejlig fyldig og fugtig skærekage med god smag af cognac, kanel, tørret frugt og hasselnødder.
Ingredienser
|
125 g
Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 2 dl)
|
|
|---|---|
|
150 g
Grofthakkede tørret frugt, fx abrikoser, lyse rosiner eller svesker
|
|
|
1 dl
Cognac
|
|
100 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
3
Æg
|
|
|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1½ spsk
Stødt kanel
|
|
|
1 dl
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
|
½ dl
Vand
|
Kanelfrosting
|
200 g
Flødeost
|
|
|---|---|
|
25 g
Blødt smør
|
|
|
¾ dl
Flormelis
|
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
Pynt
|
5
Tørrede abrikoser i strimler
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Kanelfrosting
Bagetid
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Fryseegnet uden glasur
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1341 kJ / 321 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,9 g |
| Protein: | 6,2 g |
| Fedt: | 17,7 g |
| Kulhydrat: | 33,1 g |