Frugt i gele

23 timer 59 min
Arbejdstid: 35 min
Frugt i gele

En af de gode gamle klassikere i dessertkøkkenet - frugt i gele! Her serveret med iskold vaniljesauce og friske bær.

Ingredienser

Frugt i gele

4 blade Husblas
4 dl Beaumes de venise Muscat
200 g Meloner i små tern
200 g Friske bær, fx hindbær og blåbær
½ liter Kold vaniljesauce

Pynt

Friske bær
Skovsyre

Sådan gør du

Frugt i gele

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Kom vinen i en lille gryde. Bring vinen i kog og tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme vin. Rør til husblassen er opløst.
  • Fordel melontern og bær i bunden af 6 små aluforme (a ca. 1½ dl). Hæld ca. 3½ spsk husblasblanding i hver form - frugterne skal lige være dækkede.
  • Stil formene tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Ved serveringen

  • Løsn frugtgeleen i kanten med en spids kniv.
  • Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend frugtgeleerne ud i 6 dybe tallerkener.
  • Hæld lidt af den kolde vaniljesauce ved og pynt med bær og skovsyre.
  • Server resten af vaniljesaucen i en kande ved siden af.

Opskriften kan laves med alverdens frisk frugt og bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5954 kJ / 1423 kcal

Næringsindhold pr. 100g

456 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,3 % 2 g
Kulhydrat: 40 % 10,7 g
Fedt: 32,1 % 3,9 g
Alkohol: 20,6 % 2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/frugt-i-gele-/