Frugtsalat i cognacsirup
60+ min

Frugtsalat i cognacsirup

Frugten ser lækker ud i frugtskålen, men glider nemmere ned hvis den er skåret ud i appetitlige bider - især hvis den er blandet med cognacsirup.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frugtsalat i cognacsirup

Frugten ser lækker ud i frugtskålen, men glider nemmere ned hvis den er skåret ud i appetitlige bider - især hvis den er blandet med cognacsirup.

Antal portioner

Cognacsirup

  • 3 dl friskpresset appelsinsaft (ca. ca. 5 appelsiner)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1½ spsk cognac
  • 500 g blandet frugt, fx sharonfrugt, mango, pære og blomme
  • 200 g blandede bær, fx brombær, jordbær, ribs og ananaskirsebær

Fremgangsmåde:

Cognacsirup

Bring appelsinsaft og sukker i kog ved kraftig varme under omrøring. Skru ned til jævn varme og lad det koge i ca. 15 min - rør af og til. Hæld siruppen i en skål og stil den på køl. Bland cognac i siruppen, når den er kold.

Bland flødefraiche med 2 spsk cognacsirup. Pisk den til den er luftig. Hæld 1 spsk cognacsirup på toppen af cremen og vend det forsigtigt, så der er tydelige sirupsstriber.

Vask og skær frugt i mindre stykker. Skyl bærrene og del fx jordbær i halve. Vend frugten og bærrene med 3 spsk sirup og server sammen med cremen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 37 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 3 %
  • Alkohol: 3 %
  • Fiber: 26 g
Print