Abemad
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Abemad er en frisk frugtsalat med flødeskum og lidt chokolade på toppen. Det fortaber sig lidt i gemmerne, hvorfor frugtsalat har fået dette "kælenavn", men det tyder på at det stammer fra ugebladet Hjemmet engang i 60'erne. Abemad er en nem, hurtig og dejlig dessert - værdsat af både børn og voksne.
Ingredienser
Frugtsalat
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Stenfri vindruer i halve
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Æble i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Pære i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Banan i skiver
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Appelsin i mindre stykker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Rørsukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Grofthakket mørk chokolade
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Frugtsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Abemaden kan laves med cremefraiche i stedet for flødeskum - eller du kan bruge råcreme i stedet for flødeskum.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
525 kJ / 126 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g | 
| Protein: | 1 g | 
| Fedt: | 7,3 g | 
| Kulhydrat: | 14 g | 
            Relateret video
            Sådan pisker du flødeskum
            
    Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.