Frugtsalat med hytteost og sprød rug

Nøglehulsmærket opskrift

Frugtsalat med hytteost og sprød rug

Bedømmelse

(1 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

En mager og dejlig frugtsalat som passer både til morgenmad, brunch eller som et mellemmåltid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 appelsin
  • 100 g stenfri blå vindruer i halve
  • 1 banan i mindre stykker

Appelsinsirup

  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1½ spsk rørsukker
  • ½ vaniljestang - kornene heraf
  • 200 g Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4%
  • 2 skiver ristet groft rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær skal og hinder af appelsinen - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - pres så meget saft ud som muligt af resten - gem saften. Vend appelsinfileter, druer og bananer sammen.

Appelsinsirup

Kom appelsinsaft (ca. ½ dl), sukker og vaniljekorn i en lille tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og uden låg i 1-2 min. - eller til saften begynder at tykne.

Fordel den kolde hytteost i 2 dybe tallerkener sammen med frugten. Dryp med sirup og knæk rugbrødet i mindre stykker og læg det ved. Server straks.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 14 %

Kilde: