Frugtsalat med hytteost og sprød rug

Nøglehulsmærket opskrift

Frugtsalat med hytteost og sprød rug

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

En mager og dejlig frugtsalat som passer både til morgenmad, brunch eller som et mellemmåltid.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 appelsin
  • 100 g stenfri blå vindruer i halve
  • 1 banan i mindre stykker

Appelsinsirup

  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1½ spsk rørsukker
  • ½ vaniljestang - kornene heraf

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær skal og hinder af appelsinen - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - pres så meget saft ud som muligt af resten - gem saften. Vend appelsinfileter, druer og bananer sammen.

Appelsinsirup

Kom appelsinsaft (ca. ½ dl), sukker og vaniljekorn i en lille tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og uden låg i 1-2 min. - eller til saften begynder at tykne.

Fordel den kolde hytteost i 2 dybe tallerkener sammen med frugten. Dryp med sirup og knæk rugbrødet i mindre stykker og læg det ved. Server straks.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: