

Nøglehulsmærket opskrift
Frugtsalat med hytteost og sprød rug
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
En mager og dejlig frugtsalat som passer både til morgenmad, brunch eller som et mellemmåltid.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 appelsin
- 100 g stenfri blå vindruer i halve
- 1 banan i mindre stykker
Appelsinsirup
- ½ dl friskpresset appelsinsaft
- 1½ spsk rørsukker
- ½ vaniljestang - kornene heraf
-
200 g Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4%
- 2 skiver ristet groft rugbrød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Skær skal og hinder af appelsinen - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - pres så meget saft ud som muligt af resten - gem saften. Vend appelsinfileter, druer og bananer sammen.
Appelsinsirup
Kom appelsinsaft (ca. ½ dl), sukker og vaniljekorn i en lille tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og uden låg i 1-2 min. - eller til saften begynder at tykne.
Fordel den kolde hytteost i 2 dybe tallerkener sammen med frugten. Dryp med sirup og knæk rugbrødet i mindre stykker og læg det ved. Server straks.
Sådan skærer du appelsinfileter
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 3160 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 16,1 g
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 67 %
- Fedt: 14 %