Abemad

Abemad

30 min
Abemad er en frisk frugtsalat med flødeskum og lidt chokolade på toppen. Det fortaber sig lidt i gemmerne, hvorfor frugtsalat har fået dette "kælenavn", men det tyder på at det stammer fra ugebladet Hjemmet engang i 60'erne. Abemad er en nem, hurtig og dejlig dessert - værdsat af både børn og voksne.

Sådan gør du

Frugtsalat
  • Bland frugtstykkerne i en skål sammen med sukker og stil det tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Pisk fløden til et let skum og bland det sammen med frugterne.
  • Pynt "abemaden" med chokolade og server.

Abemaden kan laves med cremefraiche i stedet for flødeskum - eller du kan bruge råcreme i stedet for flødeskum.

Energiindhold for hele retten:

4508 kJ / 1077 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3,2 % 1 g
Kulhydrat: 45,6 % 14 g
Fedt: 51,2 % 7,2 g
Mere inspiration

Abemad med råcreme er bare guf.

Råcreme
10 min
Råcreme
(27)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Frugtsalat
100 g Stenfri vindruer i halve
1 Æble i tern
1 Pære i tern
1 Banan i skiver
1 Appelsin i mindre stykker
1 spsk Rørsukker
1½ dl Piskefløde
Pynt
25 g Grofthakket mørk chokolade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk