
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=8bd4c2f5)
Frugtsalat
45 min
Skøn og frisk dessert med frugt, bær og karamelliserede nødder. Perfekt som et mellemmåltid eller dessert.
Ingredienser
Antal portioner
Karamelliserede valnøddekerner
- 85 g sukker (ca. 1 dl)
- ½ dl vand
- 25 g valnøddekerner
- 50 g friske eller frosne, optøede hindbær
-
2½ dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
- 1 tsk flormelis
- 3 nektariner
- 200 g blå eller røde blommer
- 50 g friske blåbær i halve
Pynt
- friske blåbær
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Karamelliserede valnøddekerner
Kom sukker og vand i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen, uden omrøring, ved kraftig varme ca. 5 min. eller til den er blevet gylden. Vend valnøddekernerne godt rundt i karamellen. Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir. Fordel dem lidt og lad dem køle af. Hak de karamelliserede valnøddekerner groft.
Mos hindbærrene gennem en sigte og rør mosen sammen med yoghurten og flormelis. Vend nektariner, blommer og blåbær i og smag til.
Anret frugtsalaten i portionsskåle og pynt med karamelliserede valnøddekerner og blåbær.
Bemærk
Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 4690 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 13,2 g
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 34 %