Frugtsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Skøn og frisk dessert med frugt, bær og karamelliserede nødder. Perfekt som et mellemmåltid eller dessert.

Ingredienser

Antal portioner

Karamelliserede valnøddekerner

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • ½ dl vand
  • 25 g valnøddekerner

Pynt

  • friske blåbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Karamelliserede valnøddekerner

Kom sukker og vand i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen, uden omrøring, ved kraftig varme ca. 5 min. eller til den er blevet gylden. Vend valnøddekernerne godt rundt i karamellen. Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir. Fordel dem lidt og lad dem køle af. Hak de karamelliserede valnøddekerner groft.

Mos hindbærrene gennem en sigte og rør mosen sammen med yoghurten og flormelis. Vend nektariner, blommer og blåbær i og smag til.

Anret frugtsalaten i portionsskåle og pynt med karamelliserede valnøddekerner og blåbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde: