Fudge
Hjemmelavet fudge minder om karameller, men det har alligevel en lidt anden konsistens. Måske kan man kalde dem karamel fugde? Fløde koger med sukker og sirup til en gylden blød karamel - og først til sidst tilsættes smør og chokolade. Og du har den lækreste fudge. Du får mørkere fudge ved at erstatte den hvide chokolade med lys eller mørk chokolade. Du kan tilsætte smag til din fudge som fx nødder, lakrids el. lign. Fudge smelter i munden - og de kan hurtigt forsvinde, når de først er lavet.
Ingredienser
Fudge
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
1 dl
Lys sirup (ca. 150 g)
|
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
|
|
50 g
Smør i tern
|
|
|
100 g
Finthakket hvid chokolade
|
Sådan gør du
Fudge
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan få fudgen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1766 kJ / 422 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 1,6 g |
| Fedt: | 23,1 g |
| Kulhydrat: | 52 g |