Fyldte chokolader med kaffeganache
Chokolade med fyld af kaffeganache er lækkert til kaffebordet og fungerer perfekt som værtindegave eller som mandelgave til jul. Kaffeganachen er lækker cremet og har en dejlig blød smag af kaffe, som passer godt med den sprøde chokoladeskal.
Ingredienser
Kaffeganache
|
¾ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Frysetørret kaffepulver, fx nescafé
|
|
|
75 g
Hakket mælkechokolade
|
|
|
10 g
Smør
|
Chokoladeskaller
|
400 g
Hakket mørk chokolade
|
|
|---|---|
|
Vat
|
Pynt
|
Gold eller hvid chokolade
|
|---|
Sådan gør du
Kaffeganache
Chokoladeskaller
Pynt
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Opbevar chokoladerne på køl og tag dem ud lidt før servering Brug evt. rester oven på en kage, eller som pålæg på en skive brød
Ganachen kan fryses og bruges senere. Tø den i køleskabet
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2133 kJ / 510 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 5,5 g |
| Fedt: | 30,9 g |
| Kulhydrat: | 52,7 g |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.