Fyldte chokolader med orange-nougat-knas
&format=webp)
Chokolade med fyld af orange-nougat-knas er lækkert til aftenhyggen og fungerer perfekt som værtindegave eller som mandelgave til jul. Nougaten giver en blød konsistens, mens de karamelliserede nødder giver en dejlig sprødhed og appelsinen bidrager med frisk syrlighed.
Ingredienser
Orange-nougat-knas
25 g
Hasselnøddekerner
|
|
---|---|
25 g
Sukker
|
|
100 g
Blød nougat
|
|
½
Appelsinskal (usprøjtet)
|
Chokoladeskaller
400 g
Hakket mørk chokolade
|
|
---|---|
Vat
|
Kandiserede citronstrimler
40 g
Sukker
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
1
Appelsinskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Orange-nougat-knas
Chokoladeskaller
Kandiserede citronstrimler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Opbevar chokoladerne på køl og tag dem ud lidt før servering Brug evt. rester på en skive brød, som nøddepålæg
Nougat fyldet kan fryses og bruges senere. Tø den i køleskabet
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12939 kJ / 3092 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2022 kJ / 483 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 4,6 % | 5,5 g |
Fedt: | 46 % | 25,2 g |
Kulhydrat: | 49,4 % | 58,7 g |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.
