Fyldte majspandekager med kalkun
60+ min

Fyldte majspandekager med kalkun

Hjemmelavede tortillas med fyld af kartofler, grøntsager og kalkun.
Fryseegnet
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldte majspandekager med kalkun

Hjemmelavede tortillas med fyld af kartofler, grøntsager og kalkun.

Antal portioner

Majspandekager

  • 4 spsk hvedemel
  • 150 g majsmel (ca. 3 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 3½ dl mælk
  • 4 æg
  • 25 g smør til stegning

Tomatsalsa

  • 4 tomater i mindre stykker
  • 1 salatløg i mindre stykker
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 tsk sød chilisauce
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt

Fyld

Fremgangsmåde:

Majspandekager

Bland hvedemel, majsmel og salt i en skål. Pisk mælken i og derefter æggene. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Pisk dejen op. Lad lidt af smørret gyldne i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel heri ca. ¾ dl dej og bag pandekagen ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side (pak pandekagerne ind i alufolie). Bag resten af pandekagerne.

Tomatsalsa

Kom alle ingredienserne i en food processor/hurtighakker og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Fyld

Skær kartoflerne i tynde stave, skyl og tør dem. Lad smørret gyldne i en stor pande. Steg kalkunkødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag det op. Tilsæt kartoffelstave og chilisauce. Steg dem ved jævn varme i ca. 17 min., rør af og til. Tilsæt peberfrugt og steg i ca. 2 min. Vend majskerner og kinakål i og steg yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og vend kød og halvdelen af osten i. Smag til med salt og fordel fyldet på pandekagerne. Rul dem sammen og læg pandekagerne med sammenføjningerne nedad i ét lag, i et ovnfast fad. Drys resten af osten over og gratiner pandekagerne midt i ovnen.

Gratinering

Ca. 8 min. ved 225°.

Tips

Kan fryses før gratinering

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 33 %
Print