Falafler
&format=webp)
Har du tid til at gøre lidt ekstra ud af dine falafler, så prøv at lave farsen med tørrede kikærter, der udblødes. Det kræver lidt planlægning, fordi kikærterne skal sættes i blød dagen før, men det er besværet værd! De rå kikærter gør det nemlig muligt at lave falaflerne lidt grovere, hvilket er superlækkert. Falaflerne kan steges i både pande, æbleskivepande og i en airfryer.
Ingredienser
250 g
Tørrede kikærter
|
|
---|---|
1 potte
Frisk koriander
|
|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
1
Presset fed hvidløg
|
|
1
Lille løg i grove stykker
|
|
3 spsk
Vand
|
|
1½ spsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
ca. 3 dl
Smagsneutral olie - til stegning
|
---|
Sådan gør du
Dagen før
På dagen
Serveringsforslag
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6838 kJ / 1634 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1307 kJ / 312 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,7 g |
Protein: | 13,7 % | 10,5 g |
Kulhydrat: | 35,6 % | 27,4 g |
Fedt: | 50,7 % | 17,9 g |
Den bedste opskrift på falafler.
