Fyldte squash med laktosefri hytteost

Fyldte squash med laktosefri hytteost

60+ min
Dejlig vegetarret med laktosefri hytteost og masser af grøntsager. Her er brugt tomater, peberfrugt og oliven, men stort set alle slags grøntsager kan bruges som fyld, så det er en oplagt tøm-køleskabet ret.

Sådan gør du

Squash
  • Vask de 2 squash og flæk dem på langs.
  • Fjern kernerne, skrab fx med en ske, og kom dem i en skål.
  • Læg de halve squash i et ovnfast fad, pensl dem med olie, drys med salt og forbag dem midt i ovnen.
Fyld
  • Skær tomaterne i kvarte.
  • Tag indmaden ud af peberfrugten og hak resten fint.
  • Bland tomater, peberfrugt, halvdelen af hytteosten, oliven, salt og peber med indmaden fra squashen.
  • Kom fyldet i de forbagte squash og top med resten af hytteosten.
  • Bag retten midt i ovnen.
  • Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen til osten er gylden.
Bagetid
  • Forbagning: 15 min. ved 175° - traditionel ovn. Bagning: 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
Gratinering
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Har du lyst til suppe - så prøv denne blomkålssuppe.

Velbekomme!
Tips

Du kan fylde squashene med de grøntsager, du har - det er en god måde at få tømt grøntsagsskuffen på. Er du til stærk mad, kan du spice fyldet op med chili eller en stærk karry.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1664 kJ / 398 kcal

Næringsindhold pr. 100g

201 kJ / 48 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,3 % 2,5 g
Kulhydrat: 17,6 % 2,1 g
Fedt: 61,1 % 3,3 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Squash
Mellemstore grønne squash (ca. 400 g)
2
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Fyld
Cherrytomater
100 g
Rød peberfrugt
1
Arla® Laktosefri hytteost 4%
100 g
Halverede sorte oliven
12
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber