Garam masalakrydret kartoffelgryde
30 min

Garam masalakrydret kartoffelgryde

En herlig vegetarisk gryderet, godt krydret med bl.a. garam masala, chili og koriander, så den sender tankerne i retning af Indien.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Garam masalakrydret kartoffelgryde

En herlig vegetarisk gryderet, godt krydret med bl.a. garam masala, chili og koriander, så den sender tankerne i retning af Indien.

Antal portioner
  • 750 g skrællede kartofler i grove stykker
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 225 g rensede hele champignoner
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 2 dl vand
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1½ tsk garam masala
  • 250 g hele cherrytomater
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 25 g grofthakkede saltede peanuts
  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade
  • 1 limefrugt i både

Tilbehør

  • 240 g naanbrød

Fremgangsmåde:

Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld vandet fra kartoflerne.

Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en stor, tykbundet gryde. Steg champignonerne i ca. 5 min. og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Kom vand, peanutbutter, chili, garam masala og tomater i gryden og bring saucen i kog. Kog retten ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Tilsæt de kogte kartofler, de stegte champignoner og fløde. Bring atter retten i kog og smag til.

Server den garam masalakrydrede kartoffelgryde med et drys af peanuts, korianderblade og limefrugt.

Tips

Du kan servere stegte tigerrejer til kartoffelgryden.

Styr selv styrken på chilien ved at enten bibeholde kerner og vægge for høj styrke eller undlade nævnte for en mere mild styrke.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 30 %
Print