Garam masalakrydret kartoffelgryde

Garam masalakrydret kartoffelgryde

30 min
En herlig vegetarisk gryderet, godt krydret med bl.a. garam masala, chili og koriander, så den sender tankerne i retning af Indien.

Sådan gør du

Kartofler
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Hæld vandet fra kartoflerne.
Kartoffelgryde
  • Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en stor, tykbundet gryde. Steg champignonerne i ca. 5 min. og tag dem op.
  • Tilsæt resten af smørret og svits løg og hvidløg i ca. ½ min.
  • Kom vand, peanutbutter, chili, garam masala og tomater i gryden og bring saucen i kog. Kog retten ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt de kogte kartofler, de stegte champignoner og fløde. Bring atter retten i kog og smag til.
  • Server den garam masalakrydrede kartoffelgryde med et drys af peanuts, korianderblade og limefrugt.
Velbekomme!
Tips

Du kan servere stegte tigerrejer til kartoffelgryden. Styr selv styrken på chilien ved at enten bibeholde kerner og vægge for høj styrke eller undlade nævnte for en mere mild styrke. Du kan bruge karry i stedet for garam masala.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8760 kJ / 2094 kcal

Næringsindhold pr. 100g

326 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 11,9 % 2,3 g
Kulhydrat: 55,5 % 10,6 g
Fedt: 32,6 % 2,9 g

Ingredienser

Kartofler
Skrællede kartofler i grove stykker
750 g
Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Kartoffelgryde
Smør
10 g
Rensede hele champignoner
250 g
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Små hakkede fed hvidløg
3
Vand
2 dl
Peanutbutter
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Garam masala
1½ tsk
Hele cherrytomater
250 g
Groft salt
1 tsk
¼ liter
Grofthakkede peanuts
25 g
Grofthakket frisk koriander
1 dl
Limefrugt i både
1
Tilbehør
Naanbrød
240 g