Garam masalakrydret kartoffelgryde

30 min
Garam masalakrydret kartoffelgryde

En herlig vegetarisk gryderet, godt krydret med bl.a. garam masala, chili og koriander, så den sender tankerne i retning af Indien.

Ingredienser

Kartofler

750 g Skrællede kartofler i grove stykker
½ liter Vand
½ tsk Groft salt

Kartoffelgryde

10 g Smør
250 g Rensede hele champignoner
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
3 Små hakkede fed hvidløg
2 dl Vand
2 spsk Peanutbutter
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1½ tsk Garam masala
250 g Hele cherrytomater
1 tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
25 g Grofthakkede peanuts
1 dl Grofthakket frisk koriander
1 Limefrugt i både

Tilbehør

240 g Naanbrød

Sådan gør du

Kartofler

  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Hæld vandet fra kartoflerne.

Kartoffelgryde

  • Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en stor, tykbundet gryde. Steg champignonerne i ca. 5 min. og tag dem op.
  • Tilsæt resten af smørret og svits løg og hvidløg i ca. ½ min.
  • Kom vand, peanutbutter, chili, garam masala og tomater i gryden og bring saucen i kog. Kog retten ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt de kogte kartofler, de stegte champignoner og fløde. Bring atter retten i kog og smag til.
  • Server den garam masalakrydrede kartoffelgryde med et drys af peanuts, korianderblade og limefrugt.

Du kan servere stegte tigerrejer til kartoffelgryden. Styr selv styrken på chilien ved at enten bibeholde kerner og vægge for høj styrke eller undlade nævnte for en mere mild styrke. Du kan bruge karry i stedet for garam masala.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8571 kJ / 2049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

320 kJ / 77 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 11,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 56,4 % 10,6 g
Fedt: 31,8 % 2,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/garam-masalakrydret-kartoffelgryde/