Garam masalakrydret kartoffelgryde

Garam masalakrydret kartoffelgryde

30 min
En herlig vegetarisk gryderet, godt krydret med bl.a. garam masala, chili og koriander, så den sender tankerne i retning af Indien.

Sådan gør du

Kartofler
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min.
  • Hæld vandet fra kartoflerne.
Kartoffelgryde
  • Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en stor, tykbundet gryde. Steg champignonerne i ca. 5 min. og tag dem op.
  • Tilsæt resten af smørret og svits løg og hvidløg i ca. ½ min.
  • Kom vand, peanutbutter, chili, garam masala og tomater i gryden og bring saucen i kog. Kog retten ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt de kogte kartofler, de stegte champignoner og fløde. Bring atter retten i kog og smag til.
  • Server den garam masalakrydrede kartoffelgryde med et drys af peanuts, korianderblade og limefrugt.

Du kan servere stegte tigerrejer til kartoffelgryden. Styr selv styrken på chilien ved at enten bibeholde kerner og vægge for høj styrke eller undlade nævnte for en mere mild styrke. Du kan bruge karry i stedet for garam masala.

Energiindhold for hele retten:

8609 kJ / 2058 kcal

Næringsindhold pr. 100g

321 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 11,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 56,3 % 10,6 g
Fedt: 31,9 % 2,8 g

Ingredienser

Kartofler
750 g Skrællede kartofler i grove stykker
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
Kartoffelgryde
10 g Smør
250 g Rensede hele champignoner
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
3 Små hakkede fed hvidløg
2 dl Vand
2 spsk Peanutbutter
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1½ tsk Garam masala
250 g Hele cherrytomater
1 tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
25 g Grofthakkede peanuts
1 dl Grofthakket frisk koriander
1 Limefrugt i både
Tilbehør
240 g Naanbrød