Garam masalakrydret kartoffelgryde
30 min
•
En herlig vegetarisk gryderet, godt krydret med bl.a. garam masala, chili og koriander, så den sender tankerne i retning af Indien.
Ingredienser
Kartofler
750 g
Skrællede kartofler i grove stykker
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Kartoffelgryde
10 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Rensede hele champignoner
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
2 dl
Vand
|
|
2 spsk
Peanutbutter
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1½ tsk
Garam masala
|
|
250 g
Hele cherrytomater
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
25 g
Grofthakkede peanuts
|
|
---|---|
1 dl
Grofthakket frisk koriander
|
|
1
Limefrugt i både
|
Tilbehør
240 g
Naanbrød
|
---|
Sådan gør du
Kartofler
Kartoffelgryde
Du kan servere stegte tigerrejer til kartoffelgryden. Styr selv styrken på chilien ved at enten bibeholde kerner og vægge for høj styrke eller undlade nævnte for en mere mild styrke. Du kan bruge karry i stedet for garam masala.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8571 kJ / 2049 kcal
Næringsindhold pr. 100g
320 kJ / 77 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 11,8 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 56,4 % | 10,6 g |
Fedt: | 31,8 % | 2,8 g |