Gateau Marcel
Gateau Marcel er en dansk klassiker og en vaskeægte chokoladedrøm, for chokoladefans. Gateau Marcel er en helt speciel chokoladekageoplevelse. Dejen deles i 2 portioner, hvor den ene chokoladeblanding bages og bliver en saftig og skøn chokoladekage, mens den anden blanding forbliver en lækker og cremet chokolademousse, der smøres på kagen og spises som den er. Vi siger tak for Gateau Marcel til Michel Michaud.
Ingredienser
Gateau Marcel
|
250 g
Smør, evt. usaltet
|
|
|---|---|
|
250 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
|
9
Æggehvider (ca. 2 dl)
|
|
|
250 g
Sukker
|
|
|
7
Æggeblommer (ca. 1½ dl)
|
Pynt
|
Citronmelisseblade
|
|
|---|---|
|
Chokoladespåner
|
Sådan gør du
Gateau Marcel
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Den oprindelige Gateau Marcel er udviklet af Michel Michaud, som sværger til at bruge usaltet smør i kagen. I Danmark har vi ikke tradition for dette, men prøv dig frem og find ud af, hvad du synes bedst om. Server fx Gateau Marcel med appelsinfileter og vaniljeis.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1716 kJ / 410 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,2 g |
| Protein: | 5,3 g |
| Fedt: | 27,3 g |
| Kulhydrat: | 36,2 g |