Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

1 time 40 min
Arbejdstid: 40 min
Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Server en dejlig klassisk ret: Glaseret hamburgerryg med kartofler, dampet grønt og mælkesauce.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

1 kg Hamburgerryg
1 liter Vand
1 Pilsnerøl (33 cl)
4 Laurbærblade
4 Hele nelliker
20 Sorte peberkorn
1 spsk Dijonsennep
2 spsk Brun farin (ca. spsk)

Timiankartofler

1 kg Små, faste kartofler (ca. kg)
15 g Smør - smeltet
4 spsk Frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

4 Porrer i skrå skiver
4 Gulerødder i stave
3 dl Mælkesauce

Sådan gør du

  • Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen.
  • Tilsæt derefter laurbærblad, nelliker og peberkorn. Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Mål efter ca. ½ time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°.
  • Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net - gem kogevandet til grøntsagerne.
  • Rør sennep og farin godt sammen og smør det på kødet.
  • Glaser hamburgerryggen midt i ovnen til overfladen er gylden. Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Timiankartofler

  • Skrub, imens hamburgerryggen koger, de små kartofler og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen i 25 min. ved 250°. Vend i dem et par gange så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme.

Tilbehør

  • Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min.
  • Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem.
  • Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med timiankartofler, grøntsager og sauce.

Spørgsmål og svar om glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Er du klar til at lave glaseret hamburgerryg med dampet grønt og vil du have perfekte resultater hver gang? Vores FAQ hjælper dig med at sikre, at du får saftigt kød og en lækker glasering, der vil imponere alle ved bordet.

Hvad er fordelene ved at glasere hamburgerryg?

Når du glaserer hamburgerryg med dijonsennep og brun farin, får kødet en dybere og mere kompleks smag. Den søde glasering balancerer sennepens skarphed og saltet i kødet. Under bagning ved høj varme udvikler glaseringen en gylden, let sprød skorpe, der står i kontrast til det saftige indre. Glaseringen gør også retten flottere med en gylden overflade, som passer godt til farverige tilbehør som timiankartofler og dampet grønt. Den søde og skarpe smag fremhæver urterne i kartoflerne og går godt sammen med mælkesaucen, så hele måltidet får en mere harmonisk smagsoplevelse end uden glasering.

Er cornflakes nødvendige i glaseringen?

Du kan sagtens lave glasur på hamburgerryggen uden cornflakes. Opskriften bruger kun dijonsennep og brun farin, som du smører på kødet og bager, indtil overfladen bliver gylden og let karamelliseret. Det giver en god smag og en flot glasur uden ekstra sprødhed. Vil du have en sprød overflade, kan du drysse knuste cornflakes eller rasp ovenpå glasuren, men det er helt valgfrit og ikke nødvendigt for et godt resultat.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

332 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 1,4 g
Protein: 6,7 g
Fedt: 2,3 g
Kulhydrat: 7,8 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/glaseret-hamburgerryg-med-dampet-gront/