Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning

Glaseret skinke i ovn er skøn og nem mad til mange. Denne opskrift på langtidsstegt skinke i ovn og tilbehør i gryde er til at håndtere - selv med huset fyldt af gæster. Landskinken er glaseret, og det giver både et smukt udseeende og samtidig en skøn sød/stærk smag, som passer virkelig godt til den milde hvidkålsstuvning med et lillebitte tvist af gulerødder. Det giver et smukt udseende og en dejlig smag.
Ingredienser
1
Røget skinke
|
---|
Sennepsgratinering
3 spsk
Sennep
|
|
---|---|
2 tsk
Sukker
|
|
1
Æggeblomme
|
|
2½ spsk
Rasp
|
Stuvning
1½ kg
Hvidkål
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
¼ liter
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
---|---|
250 g
Groftrevet gulerødder
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1½ kg
Kartofler - kogte
|
---|
Sådan gør du
Tilberedning af skinke
Sennepsgratinering
Stuvning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan tilsætte krydderurter til hvidkåls-og gulerodsstuvningen.
Der er rigtig mange muligheder for at lade en rest skinke få nyt liv igen. Søg på skinke og se, hvad der kommer af gode ideer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
310 kJ / 74 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 1,5 g |
Fedt: | 2,9 g |
Kulhydrat: | 10,4 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.
