Græskar-linsesuppe med yoghurt og fisk
30 min

Græskar-linsesuppe med yoghurt og fisk

Lange er en torskefisk - dejlig fast og hvid i kødet og god i en fyldig suppe.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Græskar-linsesuppe med yoghurt og fisk

Lange er en torskefisk - dejlig fast og hvid i kødet og god i en fyldig suppe.

Antal portioner
  • 1 græskar, fx butternut
  • 1 liter vand
  • 1 stort skrællet æble i grove stykker, fx mutzu (ca. 200 g)
  • 150 g skyllede røde linser
  • 3 små pillede fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk groft salt
  • 1 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 400 g renset langefileter i mundrette bidder
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 200 g)

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Halver græskarret og fjern kernerne. Skær græskarret i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen - ca. 250 g græskarkød). Skær græskarkødet i mindre stykker. Bring vand, græskarkød, æble, linser, hvidløg, laurbærblade, spidskommen og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min., til linserne er godt møre. Fjern laurbærbladene, tilsæt yoghurt og blend suppen.

Bring suppen i kog og tilsæt fisk og porrer. Læg låg på gryden, tag den af varmen og lad suppen stå i ca. 3 min. Smag til.

Kom æbleternene i en stor skål og hæld den varme græskar-linsesuppe over. Server med iskold yoghurt og brød.

Tip

I stedet for lange kan du bruge lyssej, torsk eller fladfisk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,6 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %
Print