Græskarbrød med yoghurt

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

Små luftige brød som kan hæve natten over. De får en fin gylden farve fra græskarret. Superlækre til fx suppe.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 125 g hokkaido græskar i mindre stykker
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 10 g gær
  • 1 dl vand
  • 100 g blødt smør
  • 1 dl Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 1 tsk tørret salvie
  • 1 tsk groft salt
  • 450 g hvedemel (ca. 7¾ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom græskarret i kogende vand tilsat salt og kog det i ca. 10 min. - eller til græskarret er mørt. Hæld vandet fra og mos græskarret med fx en gaffel - du skal bruge 1 dl til opskriften.

Kom gær, vand, 1 dl græskarmos, fedtstof og de øvrige ingredienser i en skål - gem lidt af melet. Slå dejen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over. Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred dejen ud i ca. 12 x 20 cm og skær 12 stykker a ca. 3 x 5 cm. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Tip

Du kan godt lave en større portion græskarmos - som du kan krydre efter din smag og bruge som pålæg eller dip til din frokost.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 34 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: