Græskarbrød med yoghurt
60+ min

Græskarbrød med yoghurt

Små luftige brød som kan hæve natten over. De får en fin gylden farve fra græskarret. Superlækre til fx suppe.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Græskarbrød med yoghurt

Små luftige brød som kan hæve natten over. De får en fin gylden farve fra græskarret. Superlækre til fx suppe.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 125 g hokkaido græskar i mindre stykker
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 10 g gær
  • 1 dl vand
  • 100 g blødt smør
  • 1 dl Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 1 tsk tørret salvie
  • 1 tsk groft salt
  • 450 g hvedemel (ca. 7¾ dl)

Fremgangsmåde:

Kom græskarret i kogende vand tilsat salt og kog det i ca. 10 min. - eller til græskarret er mørt. Hæld vandet fra og mos græskarret med fx en gaffel - du skal bruge 1 dl til opskriften.

Kom gær, vand, 1 dl græskarmos, fedtstof og de øvrige ingredienser i en skål - gem lidt af melet. Slå dejen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over. Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred dejen ud i ca. 12 x 20 cm og skær 12 stykker a ca. 3 x 5 cm. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Tip

Du kan godt lave en større portion græskarmos - som du kan krydre efter din smag og bruge som pålæg eller dip til din frokost.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 34 %
Print