Græskarbrød med yoghurt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Små luftige brød som kan hæve natten over. De får en fin gylden farve fra græskarret. Superlækre til fx suppe.

Ingredienser

12 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 125 g hokkaido græskar i mindre stykker
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 10 g gær
  • 1 dl vand
  • 100 g blødt smør
  • 1 dl Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 1 tsk tørret salvie
  • 1 tsk groft salt
  • 450 g hvedemel (ca. 7¾ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom græskarret i kogende vand tilsat salt og kog det i ca. 10 min. - eller til græskarret er mørt. Hæld vandet fra og mos græskarret med fx en gaffel - du skal bruge 1 dl til opskriften.

Kom gær, vand, 1 dl græskarmos, fedtstof og de øvrige ingredienser i en skål - gem lidt af melet. Slå dejen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over. Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred dejen ud i ca. 12 x 20 cm og skær 12 stykker a ca. 3 x 5 cm. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Tip

Du kan godt lave en større portion græskarmos - som du kan krydre efter din smag og bruge som pålæg eller dip til din frokost.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 250°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: