Græskarsalat med sorte bønner
45 min

Græskarbåde vendes i en dressing af madlavningsfløde og lime og bages i ovnen. Vi serverer græskarsalaten med drys af ristede græskarkerner og lidt finthakket meget mørk chokolade.

Ingredienser
4 personer
Marinade
2½ dl Madlavningsfløde | |
---|---|
3 spsk Friskpresset limesaft | |
2 Små hakkede fed hvidløg | |
¾ tsk Groft salt | |
¼ tsk Cayennepeber |
750 g Skrællet græskar i halve, tynde både, fx hokkaido |
---|
4 spsk Græskarkerner |
---|
Ristede tortillapandekager
6 Mellem fuldkornstortillaer | |
---|---|
Vand | |
1 tsk Let knust flagesalt |
2 dåser Sorte bønner (ca. 400 g) | |
---|---|
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 200 g) | |
3 dl Frisk koriander | |
1 Limefrugt i både | |
1 spsk Finthakket mørk chokolade, ca. 70% |
Sådan gør du
Bagetid for græskar:
Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
Marinade
Ristede tortillapandekager
Ristning af græskarkerner
Ristning af tortillas
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8202 kJ / 1960 kcal
Næringsindhold pr. 100g
390 kJ / 93 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 19 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 54,2 % | 12,4 g |
Fedt: | 26,8 % | 2,8 g |