Gratinerede jomfruhummerhaler og ristet toast
30 min

Gratinerede jomfruhummerhaler og ristet toast

Lune jomfruhummerhaler serveret med smeltet kryddersmør - mums!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gratinerede jomfruhummerhaler og ristet toast

Lune jomfruhummerhaler serveret med smeltet kryddersmør - mums!

Antal portioner

Salat med små tomattern

  • ½ liter blandede babysalatblade
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber
  • 1 tomat (ca. 50 g)

Gratinerede jomfruhummerhaler

  • 12 rå jomfruhummerhaler
  • 25 g smør
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Ristet toast

  • 3 skiver sandwichbrød uden skorpe

Fremgangsmåde:

Salat med små tomattern

Skyl og tør salaten godt. Drys den med salt og peber. Del tomaten i kvarte, skrab kernerne ud med en teske og skær tomatkødet i små tern.

Gratinerede jomfruhummerhaler

Flæk halerne på langs - med en kniv. Fjern forsigtigt tarmene. Læg de halve haler side om side - med skallen nedad i en bradepande. Smelt smørret i en lille gryde. Tag smørret af varmen og tilsæt hvidløg, citronsaft, salt og peber. Fordel det krydrede smør over halerne, og grill dem øverst i ovnen.

Ristet toast

Skær hver skive sandwichbrød i 4 trekanter og rist dem gyldne på en brødrister. Eller grill dem i ovnen når de gratinerede jomfruhummerhaler er færdige.

Anret de lune gratinerede jomfruhummerhaler på tallerkener med salaten i midten. Dryp halerne med smør fra fadet, pynt med tomat og server.

Grill

Ca. 9 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Fadlagret hvidvin fra bourgogne fx en meursault Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til jomfruhummer