Gratinerede skrubbefileter med ovnstegte gulerødder og quinoa

45 min
Gratinerede skrubbefileter med ovnstegte gulerødder og quinoa

Quinoa har et højt proteinindhold og derfor mætter denne fiskeret godt og smager dejligt.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Gratinerede skrubbefileter med ovnstegte gulerødder og quinoa

Ingredienser

12 Enkelte skrubbefileter
¾ tsk Groft salt
2 spsk Grofthakkede basilikumblade
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Rød quinoa
10 Gulerødder i lange, tykke stave (ca. 750 g)
2 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
320 g Rød quinoa (ca. 4 dl)
8 dl Vand
1 tsk Groft salt

Pynt

Strimlede basilikumblade

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 20 min. ved 225°.

  • Rens skrubbefileterne og tør dem. Drys fisken med salt og fordel basilikum og limeskal på 8 af fileterne. Læg de krydrede fileter ovenpå hinanden 2 og 2 og kom dem i et ovnfast fad (ca. 18 x 18 cm). Læg en filet med salt øverst på hver stabel, så der er 3 fileter i hver. Drys quinoaen på de øverste fileter og hæld fløden omkring fiskestablerne. Stil fadet på en plade med bagepapir.
  • Vend gulerødderne med limesaft og fedtstof. Fordel gulerødderne ved siden af fiskefadet, drys rødderne med salt og peber og gratiner retten midt i ovnen.
  • Skyl imens quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad det overskydende vand dryppe af.

Tips

  • I stedet for quinoa kan man drysse fiskene med rasp.
  • Fiskestablerne kan også laves i hver sin lille portionsskål.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24380 kJ / 5827 kcal

Næringsindhold pr. 100g

803 kJ / 192 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 24,2 % 11,4 g
Kulhydrat: 56,4 % 26,6 g
Fedt: 19,4 % 4,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gratinerede-skrubbefileter-med-ovnstegte-gulerodder-og-quinoa/