Gratineret hummer med citron og hvidløg

Gratineret hummer med citron og hvidløg

20 min
Hummer smager rigtig godt og skaber en skøn stemning. Prøv disse hvidløgs og citron gratinerede hummere, som både smager og syner eksklusivt. Det tager ikke lang tid at forberede hummerne, - og du kan tage kødet ud af skallerne i god tid - og så gratinere hummerne i ovnen lige inden servering - nemt og praktisk. Klassisk opskrifte med hummer, citron og hvidløg - en enkelt og meget lækker opskrift på hummer, når det bare skal være hummersmagen der er i fokus. Prøv denne velsmagende opskrift næste gang du vil forkæle dine gæster lidt ekstra.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 5 min. ved 250° - traditionel ovn.

Hummer
  • Flæk hummerne midt ned gennem ryg og hale. Fjern mave, hjerne og tarm.
  • Giv kløerne nogle gok, så skallerne revner og kan trækkes af - men lad dem sidde på, så man selv fjerner skallen, når hummerne skal spises.
  • Skrab kødet ud af midterstykkerne, hak det groft og læg det tilbage i skallerne.
  • Bland smør med hvidløg, citronsaft og -skal, salt og peber.
  • Fordel smørret på de 4 halve hummere og læg dem på en plade med alufolie.
  • Drys rasp på hummerkødet og gratiner øverst i ovnen - lige inden serveringen.

Læs mere om hummer her.

Energiindhold for hele retten:

7731 kJ / 1848 kcal

Næringsindhold pr. 100g

545 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 45,2 % 14,5 g
Kulhydrat: 3,8 % 1,2 g
Fedt: 51 % 7,5 g
Mere inspiration

HJemmelavede flutes er bare så skønt til hummer....

Flutes
60+ min
Flutes
(81)

Ingredienser

Hummer
2 Kogte hummere (ca. 1200 g)
100 g Smør
1 Finthakket fed hvidløg
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Rasp
Pynt
½ Citron (usprøjtet) i 4 både
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk