Gratineret skinkemignon med pestokartofler

45 min
Gratineret skinkemignon med pestokartofler

Pestokartoflerne kan du bruge i alle mulige sammenhænge: Til frikadeller, koteletter, kyllingefileter o.m.m.

Ingredienser

25 g Smør
1 Skinkemignon (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Hytteost
3 spsk Hakkede basilikumblade
1 kg Skrubbede små kartofler i halve
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
400 g Broccoli i buketter og stokken i tynde skiver
1 dl Madlavningsfløde
2 spsk Basilikumpesto
1 tsk Groft salt
3 Finthakkede løg (ca. 225 g)
½ dl Basilikumblade

Sådan gør du

Skinkemignon

  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun skinkemignonen ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt) og drys med salt og peber.
  • Læg mignonen på et stykke alufolie og fold det lidt op om kødet - som et lille fad.
  • Bland hytteost og basilikum og fordel blandingen på kødet.
  • Læg skinkemignonen på en plade med bagepapir og gratiner den midt i ovnen.
  • Ved centrumstemperatur på 65° er kødet let rosa, ved 70° er det gennemstegt.

Kartofler

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Tag kartoflerne op af vandet med en hulske. Fordel dem på bagepladen og bag dem sammen med skinkemignonen de sidste 15 min.
  • Kom broccolien i det kogende vand og kog den ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Lad broccolien dryppe af i en sigte.

Anretning

  • Bland fløde, pesto og salt.
  • Vend de varme bagte kartofler, broccoli og løg i dressingen og anret grøntsagerne i et fad sammen med basilikumblade.
  • Skær skinkemignonen i tynde skiver og server den sammen med pestokartoflerne.

Gratinering for skinkemignon

  • Ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Bagetid for kartofler

  • Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8391 kJ / 2005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

254 kJ / 61 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 27,1 % 4,1 g
Kulhydrat: 40,8 % 6,1 g
Fedt: 32,1 % 2,2 g
Relateret video Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gratineret-skinkemignon-med-pestokartofler/