
Grillede grisebøffer med ost
45 min
Bøfferne får ekstra intens smag, da kødet bliver blandet med både ost og chili. Det passer godt til de milde grøntsager og den lidt hotte dressing.
Ingredienser
- 800 g skrubbede små kartofler
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 2 agurker (ca. 500 g)
- 10 g smør
- 4 rødløg i store tern (ca. 300 g)
- 3 små hakkede fed hvidløg
- ¾ tsk groft salt
- 1 dl fintklippet purløg
Chilidressing
-
2½ dl Cheasy® skyr naturel
- 1 spsk finthakket rød chilipeber
- 1 lille finthakket fed hvidløg
- ¼ tsk sukker
- ½ tsk groft salt
- ½ dl vand
Grillede grisebøffer
- 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
-
100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 1 spsk finthakket rød chilipeber
- ¾ tsk groft salt
Sådan gør du
Sådan gør du
Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og hold dem varme.
Flæk agurkerne, fjern kernerne med en teske og skær agurkerne i tykke skiver. Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt agurk, hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 1 min. Vend purløg og de nykogte lune kartofler i og smag til.
Chilidressing
Rør alle ingredenserne sammen (gem lidt chili til pynt) og stil chilidressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Grillede grisebøffer
Lad imens en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Ælt det hakkede kød godt sammen med ost, chili og salt. Form det til 4 flade bøffer. Grill bøfferne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side og derefter ved jævn varme i ca. 8 min. - vend en gang undervejs.
Sådan snitter du løg
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 8590 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 20,3 g
- Protein: 33 %
- Kulhydrat: 38 %
- Fedt: 29 %