Grillede halve kartofler

Grillede halve kartofler

30 min
Grillede halve kartofler med cremefraichedressing er nemt tilbehør til fx en god grillet bøf, grillede grøntsager eller en sprød salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-halve-kartofler/

Sådan gør du

Cremefraichedressing
  • Skær peberfrugter eller tomater i mindre stykker og rør dem i cremefraichen.
  • Tilsæt salt og smag til.
  • Opbevar dressingen i køleskabet til servering.
Grillede halve kartofler
  • Vask kartoflerne og halver dem på langs.
  • Kom kartoflerne i letsaltet vand og kog dem ca. 12 min - eller til de er knap møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Pensl skærefladen med olie og grill kartoflerne til de har fået tydelige grillstreger.
  • Læg de grillede kartofler på et fad og drys med krydderurter og salt. Server med cremefraichedressingen.
Energiindhold for hele retten:

5847 kJ / 1397 kcal

Næringsindhold pr. 100g

436 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,3 % 1,9 g
Kulhydrat: 50,5 % 13 g
Fedt: 42,2 % 5 g
Mere inspiration

En anden dejlig kartoffel som godt tilbehør til hovedretten.

Hasselback kartofler
60+ min
Hasselback kartofler
(50)

Ingredienser

Cremefraichedressing
50 g Grillede peberfrugter i olie og/eller soltørrede tomater i olie
2½ dl Creme fraiche
½ tsk Groft salt
Grillede halve kartofler
1 kg Kartofler
2 spsk Rapsolie
½ dl Finthakkede krydderurter, fx bredbladet persille
Flagesalt