Grillede halve kartofler

30 min
Grillede halve kartofler

Grillede halve kartofler med cremefraichedressing er nemt tilbehør til fx en god grillet bøf, grillede grøntsager eller en sprød salat.

Ingredienser

Cremefraichedressing

50 g Grillede peberfrugter i olie og/eller soltørrede tomater i olie
2½ dl Creme fraiche
½ tsk Groft salt

Grillede halve kartofler

1 kg Kartofler
2 spsk Rapsolie
½ dl Finthakkede krydderurter, fx bredbladet persille
Flagesalt

Sådan gør du

Cremefraichedressing

  • Skær peberfrugter eller tomater i mindre stykker og rør dem i cremefraichen.
  • Tilsæt salt og smag til.
  • Opbevar dressingen i køleskabet til servering.

Grillede halve kartofler

  • Vask kartoflerne og halver dem på langs.
  • Kom kartoflerne i letsaltet vand og kog dem ca. 12 min - eller til de er knap møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Pensl skærefladen med olie og grill kartoflerne til de har fået tydelige grillstreger.
  • Læg de grillede kartofler på et fad og drys med krydderurter og salt. Server med cremefraichedressingen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5847 kJ / 1397 kcal

Næringsindhold pr. 100g

436 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,3 % 1,9 g
Kulhydrat: 50,5 % 13 g
Fedt: 42,2 % 5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-halve-kartofler/