Grillede halve kartofler

Grillede halve kartofler

30 min
Grillede halve kartofler med cremefraichedressing er nemt tilbehør til fx en god grillet bøf, grillede grøntsager eller en sprød salat.

Sådan gør du

Cremefraichedressing
  • Skær peberfrugter eller tomater i mindre stykker og rør dem i cremefraichen.
  • Tilsæt salt og smag til.
  • Opbevar dressingen i køleskabet til servering.
Grillede halve kartofler
  • Vask kartoflerne og halver dem på langs.
  • Kom kartoflerne i letsaltet vand og kog dem ca. 12 min - eller til de er knap møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Pensl skærefladen med olie og grill kartoflerne til de har fået tydelige grillstreger.
  • Læg de grillede kartofler på et fad og drys med krydderurter og salt. Server med cremefraichedressingen.
Energiindhold for hele retten:

5847 kJ / 1397 kcal

Næringsindhold pr. 100g

436 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,3 % 1,9 g
Kulhydrat: 50,5 % 13 g
Fedt: 42,2 % 5 g
Mere inspiration

En anden dejlig kartoffel som godt tilbehør til hovedretten.

Hasselback kartofler
60+ min
Hasselback kartofler
(42)

Ingredienser

Cremefraichedressing
50 g Grillede peberfrugter i olie og/eller soltørrede tomater i olie
2½ dl Creme fraiche
½ tsk Groft salt
Grillede halve kartofler
1 kg Kartofler
2 spsk Rapsolie
½ dl Finthakkede krydderurter, fx bredbladet persille
Flagesalt