Grillede nektariner

Grillede nektariner

15 min
Afslut en grillaften med en dessert fra grillen, fx disse grillede nektariner. Smager forrygende sammen med hindbær-flødeskum.

Sådan gør du

Hindbær-flødeskum
  • Mos hindbærrene og sukker godt med en gaffel.
  • Pisk fløden let og kom den i en serveringsskål.
  • Swirl hindbærblandingen i flødeskummet.
Grillede nektariner
  • Halver nektarinerne og fjern stenene.
  • Læg de halverede nektariner på grillen med skærefladen nedad. Grill dem ca. 3 min. på hver side eller til de er varme og har fået striber (det er bedre at nektarinerne bliver lidt brændte end at de ikke er varme indeni).
  • Server straks med hindbær-flødeskummet.
Tip

Det er vigtigt at nektarinerne er modne. Du kan også lave desserten med anden moden frugt, fx ananas, mango eller pærer. I stedet for havegrillen kan du anvende en grillpande.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3884 kJ / 928 kcal

Næringsindhold pr. 100g

429 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,4 % 1,1 g
Kulhydrat: 39 % 9,8 g
Fedt: 56,6 % 6,6 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Hindbær-flødeskum
Friske hindbær
50 g
Sukker
½ spsk
Piskefløde
1½ dl
Grillede nektariner
Modne nektariner (ca. 700 g)
8