Grillede svampe med ostefyld

Bedømmelse

(7 vurderinger)

30 min

Store lækre portobellosvampe med krydderurteolie og mild ost. Passer godt til bagte kartofler og stegt kød.

Ingredienser

Antal portioner

Krydderurteolie

  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk finthakkede friske merianblade
  • ½ spsk friske timianblade
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 500 g grillede kyllingefilet
  • 1 kg bagte kartofler
  • 300 g blade af friséesalat revet i grove stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens svampene og fjern stilkene. Dup svampene tørre i køkkenrulle. Skær osten i små tern.

Krydderurteolie

Rør krydderurteolien sammen og smag den til - den må gerne være kraftig. Pensl svampene med olien. Grill svampene på stilkesiden først, til de får farve. Tag dem af grillen og fyld osten i hulrummene. Grill svampene med osten opad - til osten smelter. Tag dem af grillen og pensl dem med krydderurteolien. Server dem straks sammen med resten af krydderurteolien, kylling, bagte kartofler og salat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 48 %

Kilde: