Grillet laks med gulerodsfettuccine og mango
30 min

Grillet laks med gulerodsfettuccine og mango

En lækker cremet og eksotisk pastaret med grillet laks. Den er både nem og hurtig at lave!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet laks med gulerodsfettuccine og mango

En lækker cremet og eksotisk pastaret med grillet laks. Den er både nem og hurtig at lave!

Antal portioner
  • ¾ kg gulerødder
  • 1 mangofrugt (ca. 550 g)
  • 10 g smør
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groftknust korianderfrø
  • 2 tsk fintstrimlet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • ½ dl hakkede friske mynteblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g frisk hvid pasta, fx fettuccine

Pynt

  • friske mynteblade

Hertil

  • 4 grillede laksefileter med skind

Fremgangsmåde:

Skræl gulerødderne og høvl dem i tynde strimler på langs med en kartoffelskræller. Del mangoen i to ved at skære den igennem på hver side af stenen. Skræl mangoen og skær den i mindre stykker.

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, ingefær og korianderfrø i ca. ½ min. Tilsæt gulerødder og lad dem stege med i ca. 2 min. Tilsæt citronskal og -saft og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tilsæt til sidst fløde, mango, mynte, salt og peber.

Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra pastaen - gem 1½ dl pastavand. Kom pastaen tilbage i gryden og vend det sammen med gulerodsblandingen og pastavand. Varm retten godt igennem og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 27 %
Print