Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

1 time
Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

Ovnstegt bacon giver det sprøde islæt og flødedressingen er rigtig godt krydret med både citron, olivenolie, hvidløg og persille.

Ingredienser

3 Rensede røde peberfrugter i kvarte (ca. 500 g)
600 g Melede kartofler i stave
600 g Knoldselleri i stave
1 spsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
16 skiver Bacon (ca. 250 g)

Escabechefløde

2½ dl Madlavningsfløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 Finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
1 Lille knust fed hvidløg
2 tsk Olivenolie
1 tsk Rørsukker
½ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

200 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

Bagetid for kartofler og selleri:

Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for bacon:

20-25 min. ved 200° - varmluft.

  • Læg de kvarte peberfrugter - med skindet opad - på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen, til skindet er sort. Tag peberfrugterne ud, (indstil ovnen på 200° - varmluft) læg et stykke bagepapir og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i strimler på tværs.
  • Bland kartofler og selleri med olie og salt og fordel dem på en plade med bagepapir. Læg baconskiverne på en anden plade med bagepapir. Bag rodfrugterne øverst i ovnen og baconen nederst - vend baconskiverne en gang undervejs og tag dem ud efter 20-25 min. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle og hak den derefter i små stykker.

Escabechefløde

  • Pisk alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - dressingen skal være kraftig i smagen.
  • Kom de lune, gyldne kartoffel- og selleristave i et fad. Fordel peberfrugtstrimler, bacon og persille oven på. Kom lidt escabechefløde på salaten og server resten ved siden af.

Grill for peberfrugter

  • 8-9 min.

Tip

  • Du kan evt. give kartofler og selleri et par min. under grill til sidst.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10848 kJ / 2593 kcal

Næringsindhold pr. 100g

440 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 12,2 % 3,2 g
Kulhydrat: 42,1 % 10,9 g
Fedt: 45,7 % 5,4 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-peberfrugtsalat-med-escabecheflode/